Cipres

25 januari t/m 03 februari

Een onafhankelijke knokker.

Apollo was erg gesteld op de jonge Cyparissos. Deze was op zijn beurt dol op een mannetjeshert. Hij was ontroostbaar toen hij dit hert per ongeluk doodde en hij smeekte de goden altijd om dit verlies te mogen rouwen. Apollo willigde zijn verzoek in en veranderde hem in een donkere druppende cipres.

Venus drapeerde later op haar beurt twijgen van de cipres om haar hoofd toen zij om de dood van Adonis treurde. Beroemd was ook de cipres naast de graftombe van de Perzische koning Cyrus. Deze boom weende elke vrijdag tranen van bloed en werd daarom tot een bedevaartsoord.

Ook op het eiland Cyprus, dat naar de boom is genoemd, werd de cipres als een god vereerd. De Cipres van het Italiaanse Somma wordt als de oudste boom van Europa beschouwd. Hij groeide al ten tijde van Julius Caesar. Napoleon spaarde de boom toen hij een weg over de Simplon aanlegde.

Is de cipres je levensboom dan ben je een onafhankelijke knokker.

Je bent dol op zon en licht en hebt grote behoefte aan onafhankelijkheid. Wel wil je graag weten wat de zin van het leven is en geloof je heilig in reïncarnatie. Met enorme vechtlust probeer je kennis en vrijheid te verkrijgen. Bij deze speurtocht incasseer je grote tegenslagen, maar je kunt goed relativeren en laat je niet uit het veld slaan.

Klik hier om terug te gaan