Esdoorn

11 april t/m 20 april

Een vrije vogel

Sommige esdoornsoorten bevat­ ten veel suiker. Daarom wordt een groot deel van het Amerikaanse snoepgoed gemaakt van ahorn­ suiker.

Volgens een Amerikaanse le­gende is de ahornsuiker door een Indiaanse vrouw ontdekt. Zij wilde voor haar gezin het vlees van een eland koken. Maar bij gebrek aan water tapte zij een ketel vol es­doornsap en zette deze met het vlees op het vuur. Zij raakte in ge­ sprek met haar buurvrouw en ver­gat de tijd. Toen zij uiteindelijk bij de ketel terugkwam was het vlees bedekt met een kleverige massa. Zij durfde het vlees zo niet aan haar man te presenteren en uit angst voor een pak rammel vluchtte zij het bos in.

Toen zij na enige tijd weer naar het kamp sloop, zag zij tot haar verbazing dat haar man niet boos was, maar zat te smullen van de bruine kleverige substantie in de ketel.

Op deze wijze ontdekte zij een belangrijke bron van inkomsten voor Canada en de Amerikaanse staat New England: ahornsuiker. Dat zal ook één van de redenen zijn waarom Canada de boom eert met een afbeelding van haar blad in de nationale vlag. In de herfst krijgen de esdoornbladeren een fraaie rode en gele kleur. Het mooi verkleuren van het blad zal ook wel de oorzaak zijn ge­ weest, dat de esdoorn in Japan het symbool van het verdwijnende jaar is geworden.

In de antieke geneeskunde wer­den wortels van de esdoorn gebruikt bij het genezen van lever­ kwalen.

Als je de esdoorn als levensboom hebt ben je een vrije vogel.

De esdoorn droomt van totale on­ afhankelijk en een eigen identiteit. Prachtig, alleen kom je hiermee vaak in botsing met de samenle­ving en dat wil je ook weer niet. Dus zit er niet anders op dan veel energie steken in het overtuigen van je omgeving, want die wil je toch graag mee hebben. Veiligheid en comfort vindt je min­ der belangrijk . Je hebt bewonde­ring voor mensen die zich helder en consequent presenteren. Als esdoorn val je op door grote wilskracht, gemeenschapszin en betrokkenheid

Klik hier om terug te gaan