Haagbeuk

02 december t/m 11 december

Een kwetsbare vredestichter

De haagbeuk is geen veeleisende boom.Dat is de reden waarom de boom veel als haag wordt aange­plant. Hij kan goed tegen snoeien, loopt snel uit en zijn buigzame takken warrelen dan sterk door elkaar. Gedurende de winter blij­ven de bladeren veelal aan de struik zitten. Paarden, geiten en schapen zijn dol op het blad en knabbelen graag aan dit soort heggen.

De haagbeuk heeft het hardste gebruikshout van West Europa. Het wordt gebruikt voor raderen van molens, stelen voor gereed­schap, stokken voor parapluies, onderdelen van piano's enz. zal eerder onrechtigheid accepteren dan dat je een ander aanvalt. Het dikste, oudste en hoogste exemplaar van deze soort staat in het Hooglandse park te Utrecht. Deze heeft een omtrek van 410 cm, is 25 m hoog en dateert uit de periode 1750-1800.

Is de haagbeuk je levensboom dan ben je een kwetsbare vrede­stichter.

Je hebt een diepe gevoel voor rechtvaardigheid en je bent erg loyaal. Je voelt je soms te snel verantwoordelijk voor dingen en daarom krijg je nogal eens de Zwarte Piet toegespeeld. Jij bent zo'n type dat graag tegenstellin­gen wil overbruggen, omdat je ie­dereen graag gelijke kansen geeft èn vergevingszind bent. Je beschuldigd. Ook als je het moei­lijk hebt, draag je gelaten je lot.

Klik hier om terug te gaan